0
Autentificare
Căutare
0 hrănește-mă

Coșul de cumpărături este gol

Adăugăm ceva?

Categoria de produse cea mai vizitată

Exerciții de respirație pentru copii

23. 03. 2023
Exercițiile de respirație pentru copii au o misiune ușor diferită de cea a adulților. Pe lângă efectele relaxante și asupra sănătății pe care le au și exercițiile de respirație pentru adulți, acestea sunt folosite și la copii, de exemplu, în cazurile de dificultăți de pronunțare ca parte a terapiei logopedice. Nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la nedorința copilului, deoarece aceste exerciții pot fi foarte distractive și nu sunt greu de realizat. Deci, haideți să vedem ce este respirația corectă la copii și cum să exersăm.

Exerciții de respirație și articulare

Din cauza dificultăților de pronunțare, exercițiile de respirație sunt practicate ca parte a terapiei logopedice. Cu o respirație corectă, nu doar sprijinim învățarea de a vorbi în copilărie, dar putem și preveni defectele și tulburările de vorbire. Prin urmare, logopedul are în cabinetul său multe instrumente, care la prima vedere arată ca niște jucării distractive pentru copil. Un exemplu poate fi lotto, în care copilul își folosește respirația pentru a încerca să pună mingea pe o anumită poză plasată într-un cadru. Alte ajutoare includ, de exemplu, fotbal cu gura sau diverse mori de vânt și altele.

Exerciții de relaxare și respirație pentru copii

Exercițiile de respirație de relaxare pot fi combinate, de exemplu, cu practica de yoga sau aromoterapie pentru copii. Copiii se vor bucura de aromele florale sau pernele din plante, să inspire aerul parfumat prin nas și apoi să-l expire încet pe gură. În ceea ce privește exercițiile de yoga, copiilor le vor plăcea cu siguranță exercițiile în poziție culcată, în care punem, de exemplu, o barcă de hârtie pe burtă. Copilul încearcă să miște barca astfel încât mișcările acesteia să simuleze mișcările mării. În timpul acestui exercițiu, el învață să respire corect cu cutia toracică.
Sfat: Pentru exerciții de respirație confortabile, copiii au nevoie doar de un tricou și pantaloni de trening pentru copii.

Antrenarea respirației la copii în grădiniță

Mulți pedagogi se angajează în exerciții de respirație într-un mod distractiv și non-violent în cadrul jocurilor cu copiii, tocmai din motivul promovării vorbirii și articulării corecte, care pot împiedica intervenția unui logoped la o vârstă fragedă. Există într-adevăr o mulțime de „jocuri” pentru exerciții de respirație în grădiniță, grupe de copii sau creșe. Copiii pot:
 1. sufla și să facă baloane
 2. să mute mingile de ping-pong pe cealaltă parte a mesei cu ajutorul respirației
 3. crea baloane cu un pai într-un pahar cu apă și spumă
 4. să umfle baloane
 5. să încerce instrumente muzicale de suflat
 6. sau să respire pe suprafețe de sticlă și apoi să picteze imagini cu degetul

Reabilitarea respiratorie la copii

Exercițiile de respirație pentru copii sunt folosite și din motive de sănătate. Acestea pot fi multe, de exemplu:
 • astm
 • alergie
 • anxietate psihosomatică
 • atenuarea fricii și a sentimentelor psihologice neplăcute
 • sau convalescență după o boală respiratorie cum ar fi bronșita sau pneumonia
Aceste exerciții sunt efectuate sub supravegherea unui medic sau a unui kinetoterapeut, în timp ce copilul este familiarizat cu cursul și corectitudinea exercițiilor, este verificat în mod constant. Medicii și kinetoterapeuții au diverse ajutoare de reabilitare respiratorie în cabinetele lor pentru a ajuta la exerciții fizice. Acestea sunt de obicei aparate respiratorii de inhalare, spirometre cu elemente motivaționale (de exemplu, copilul trebuie să ridice mingea cât mai sus cu expirația, etc.) sau antrenori de respirație.
Sfat: Acum ceva timp am scris și un manual de exerciții de respirație pentru adulți. Sunt folosite în principal pentru oboseală, depresie și insomnie.

Newsletter

Lucrurile bune se întâmplă oamenilor care se abonează la buletinul nostru informativ.

Prin abonarea la newsletter ești de acord cu cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

info@d-sport.ro Răspundem într-o oră, lucru valabil pentru zilele lucrătoare
Parteneri:
Tato stránka je chráněna službou reCAPTCHA a platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky společnosti Google.
Sortare
Filtrare