0
Autentificare
Căutare
0 hrănește-mă

Coșul de cumpărături este gol

Adăugăm ceva?

Categoria de produse cea mai vizitată

Cum se spală pantofii - este recomandat?

23. 03. 2023
Fiecare dintre noi și-a cumpărat pantofi noi. Eram încântat de ei, dar după câteva luni sau ani, entuziasmul a dispărut și a fost înlocuit de dezamăgire. Dar nu dispera. În acest articol, îți vom spune cum să scapi de petele și murdăria de pe pantofii tăi preferați de toate tipurile și materialele fără a le deteriora și, în același timp, a le face să arate din nou ca noi. De exemplu, cum se spălă pantofii, tenișii albi, astfel încât să fie din nou strălucitori? Primul pas important este să decideți dacă doriți să spălați încălțămintea manual sau în mașina de spălat.
Chiar de la început, trebuie să te avertizăm că pantofii nu ar trebui spălați. Îi poți curăța cu atenție, întotdeauna conform instrucțiunilor specifice ale producătorului. Spălarea neglijentă poate anula garanția. Foarte des se întâmplă ca, spălarea să slăbească cusăturile. În astfel de cazuri, nu mai poți conta pe faptul că am putea accepta reclamația/plângerea. Apropo, acesta este unul dintre motivele des întâlnite pentru care clineții reclamă pantofi. Spală pantofii, tenișii, cusăturile se slăbesc și încep să se desprindă și să se rupă. Vă recomandăm insistent să curățați cu atenție pantofii noi. Următoarea procedură este potrivită pentru încălțăminte după garanție.

Cum se spală pantofii în mașina de spălat

Să spălați sau nu pantofii în mașina de spălat poate fi adesea o dilemă. Niciun producător de pantofi nu ar recomanda acest lucru. Spălarea pantofilor înt mașină de spălat poate fi adesea imprevizibilă. Dacă te hotărăști să folosești mașina de spălat, cu siguranță vei economisi timp și dacă pantofii nu se vor distruge, aproape sigur vei obține rezultate mai bune decât curățarea manuală. Dar atenție, trebuie respectate mai multe reguli.
Scoateți întotdeauna branțurile și șireturile înainte de a pune încălțămintea în mașina de spălat. Acest lucru este pentru ca acestea să nu se deterioreze și, în același timp, să se spele uniform. Puteți pune șireturile cu rufele obișnuite și curățați ușor branțurile cu săpun. Pentru spălarea pantofilor în mașina de spălat, alegeți mai bine un gel de spălat decât praful de spălat, care se dispersează mai bine în tambur și nu riscă să apară pete pe pantofi.
O altă întrebare este la câte grade să spălați pantofii. Fiți atenți la program/ciclu și alegeți întotdeauna unul dintre cele mai blânde. Turația redusă și temperatura scăzută sunt ideale pentru pantofi. Pentru a preveni deteriorarea pantofilor, precum și defecțiunea mașinii de spălat și pentru a elimina cât mai mult zgomotul, puteți folosi o pungă de spălat pantofi. Cel mai bine este să-ți pui pantofii în pungă împreună cu un prosop vechi. Dacă nu ai o pungă specială pentru rufe, o față de pernă veche se va descurca la fel de bine.

Cum se spală pantofii manual

Dacă te-ai hotărât asupra unei opțiuni mai blânde și iei curățarea în propriile mâini, vei avea nevoie de câteva lucruri de bază. Acestea sunt apă călduță, praf de spălat sau șampon și o perie sau un burete. Dizolvați produsul de curățat pantofi într-o cantitate mică de apă călduță.
Ca și spălarea în mașina de spălat, scoateți branțul și șireturile. Utilizați o perie dacă curățați pantofii din material textil. Dacă curățați pantofii dintr-un material mai moale, cum ar fi pielea, utilizați un burete mai blând. Curățați cu apă pregătită cu săpun, dar în mod ideal înmuiați pantofii cât mai puțin posibil și încercați să folosiți mai mult spuma.
Dacă credeți toată murdăria a fost îndepărtată, uscați pantofii cu un prosop uscat de hârtie și gata. Dacă nu ați reușit să îndepărtați murdăria de pe partea de cauciuc a pantofului, încercați nisip lichid sau o radieră clasică. Aveți mare grijă cu nisipul pentru a nu deteriora alte părți ale pantofului.

Uscarea pantofilor

Când vremea este mai caldă și soare afară, lasă pantofii să se usuce în mod natural afară - dar în mod ideal la umbră. Iarna, cel mai bine este să usuci pantofii în mod natural la temperatura camerei. Folosirea unui radiator sau sobă nu este cea mai bună idee. Materialul poate fi deformat și distrus în diferite moduri.
Poți pune pantofii în uscător să se usuce dacă uscătorul tău are un program special pentru încălțăminte. În acest caz, în echipamentul uscătorului există și un suport special, pe care puteți așeza pantofii și astfel, nu există riscul distrugerii acestora.
Dar cum să determinați cum să spălați corect pantofii? Alege întotdeauna în funcție de materiale.

Cum se spală pantofii din piele întoarsă

Pielea întoarsă este unul dintre cele mai greu de curățat materiale și cu siguranță nu trebuie spălat în mașina de spălat. Înainte de a începe curățarea, umpleți pantofii cu hârtie sau alt material pentru a-și păstra forma.
Când curățați pielea întoarsă, veți avea nevoie de o perie specială pentru piele întoarsă, care are peri pe o parte și cauciuc pe cealaltă. Lăsați întotdeauna petele de pe pielea întoarsă să se usuce mai întâi. Când sunt uscate, încercați să le periați. Trebuie să periați într-o direcție, și mai ales să nu frecați pantofii, pentru că ați putea deteriora pielea întoarsă. Dacă petele sunt mai rezistente, utilizați partea de cauciuc a periei..
Sfat: Încercați să impregnați pantofii. Vor rezista mai mult itmp curați!
Dacă pantofii tăi au pete după înmuiere și sunt doar pete de apă, în mod paradoxal, și mai multă apă te va ajuta. Ștergeți pantofii într-o direcție cu o lavetă umedă până când petele dispar.

Cum se spală tenișii

Tenișii și adidașii sunt realizați în mare parte din material textil. Puteți citi cum să spălați tenișii în mașina de spălat sau manual câteva rânduri mai sus. Dacă adidașii tăi sunt confecționați din alte materiale, de ex. piele întoarsă sau piele, vezi acest articol.

Spălarea pantofilor din piele

Este potrivită spălarea pantofii din piele în mașină de spălat? Mai bine evită. Mașina de spălat poate deteriora ireversibil pielea - deformare, decojire, decolorare și altele.
Puneți în pericol și alte părți ale pantofului, cum ar fi cusăturile și părțile lipite ale pantofului. Acestea se pot dezlipi și există riscul ca adezivul dizolvat să deterioreze restul suprafeței. De exemplu, Martens nu se spală în mașina de spălat :)

Cum se spală încălțămintea pentru alergare

Pentru a curăța pantofii de alergat, puteți utiliza una dintre procedurile de mai sus - spălarea manuală/în mașina de spălat. Daca optezi pentru varianta manuală, atunci vezi și necitatea de curățare în interior. Puteți folosi aceeași procedură ca și pentru exteriorul pantofului.
Dacă doriți și să eliminați mirosul, utilizați o soluție de apă și oțet în raport de 1:1. Înmuiați o lavetă sau o bucată de vată în ea, puneți-l în pantof și lăsați-l să acționeze câteva zeci de minute.

Spălarea pantofilor gore-textil

După cum știi, membrana goretex asigură impermeabilitatea încălțămintei. Deoarece este ascuns sub stratul exterior al pantofului, nu necesită nicio îngrijire specială. Trebuie să acordați mai multă atenție stratului exterior.
Este mai bine să evitați utilizarea produselor de curățare și să folosiți doar apă călduță (pentru a nu deteriora membrana) și o lavetă sau o perie. Diferența este și în uscare. Lăsați încălțămintea Goretex să se usuce în mod natural și nu le expuneți la nicio sursă de căldură, cum ar fi încălzirea sau lumina directă a soarelui.
Fie că te decizi cum să speli pantofii Adidas sau cum să speli pantofii Converse, ghidează-te întotdeauna în primul rând de materialul din care sunt fabricați pantofii.
Sfaturi pentru curățarea pantofilor:

V našem dalším článku si můžete přečíst, jak o boty dále lépe pečovat.
Newsletter

Lucrurile bune se întâmplă oamenilor care se abonează la buletinul nostru informativ.

Prin abonarea la newsletter ești de acord cu cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

info@d-sport.ro Răspundem într-o oră, lucru valabil pentru zilele lucrătoare
Parteneri:
Tato stránka je chráněna službou reCAPTCHA a platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky společnosti Google.
Sortare
Filtrare