0
Autentificare
Căutare
0 hrănește-mă

Coșul de cumpărături este gol

Adăugăm ceva?

Categoria de produse cea mai vizitată

Cum folosim corect un uscător de rufe

În zilele noastre, majoritatea familiilor au un usător de rufe acasă. Este un ajutor practic de care multe familii nu s-ar putea lipsi. Odată ce vei înverca, nu vei mai dori să renunți la un uscător. Spune adio pentru totdeauna sfoarelor de rufe.

De ce să cumperi un uscător de rufe

Și care sunt avantajele acestei mașini moderne? Un uscător economisește mult spațiu, lucru pe care cu siguranță îl veți aprecia dacă apartamentul sau casa dvs. nu dispune de un spațiu excesiv. Nu trebuie să aveți un uscător în cameră, care este voluminos și arată inestetic. În lunile de vară, hainele nu vor ocupa spațiu pe balcon. Chiar dacă uscătorul ocupă un pic de spațiu, se poate rezolva pur și simplu plasându-l deasupra mașinii de spălat cu ajutorul unei piese intermediare.

Așa cum uscătorul economisește spațiu, economisește și timp. Dacă cumpărați un model suficient de calitativ, nici nu va trebui să călcați hainele. Un alt avantaj este că puteți spăla de mai multe ori. Cu uscarea tradițională, adesea că nu există loc de agățat hainele (în special cele mai mari, cum ar fi tricourile, hanoracele sau gecile). Cei care au un uscător nu întâmpină această problemă, deoarece pun hainele de la mașina de spălat rufe direct în uscător. Așadar, se întâmplă ca în timpul următorului lot, mașina de spălat și uscătorul funcționează în același timp și întregul proces este accelerat. Dacă sunteți alergic sau aveți un animal de companie, cu siguranță veți aprecia un uscător de rufe. Îndepărtează praful și părul/puful nedorit, care este captat de filtre, iar temperatura ridicată distruge bacteriile.

Cum funcționează un uscător de rufe

Această uscare funcționează pe principiul aerului fierbinte sau cald și al răcirii ulterioare. În timpul ciclului, umezeala este îndepărtată prin căldură. La final, rufele sunt racite și astfel se asigură că nu sunt șifonate. Umiditatea poate fi îndepărtată fie sub formă de abur împreună cu aerul fierbinte (în acest caz este un tip de uscător cu ventilație mai puțin obișnuit), fie sub formă lichidă în recipient sau de condens (tip de condensare).

Dacă sunteți deja proprietarul acestui echipament modern, există câteva lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți și să aveți grijă. De asemenea, vă vom oferi câteva sfaturi pentru a vă ajuta să obțineți cele mai bune rezultate posibile de uscare.

Cum să uscați îmbrăcămintea

Există câteva reguli care ar trebui respectate în procesul de uscare pentru a obține cele mai bune rezultate posibile și pentru a prelungi durata de utilizare a hainelor și a uscătorului. Schimbarea față de clasicele are loc deja în timpul spălării:

 1. Clătiți întotdeauna rufele.
 2. Hainele care urmează să le mutați în uscător, nu exagerați cu praful de spălat. Dacă folosiți prea mult, acesta poate fi apoi eliberat din rufe și poate cauza pete pe haine.
 3. Același lucru este valabil și în cazul balsamului de rufe, pe care se recomandă să nu îl folosiți deloc. Balsam de rufe, de asemenea, înfunda interiorul uscătorului, ceea ce poate avea consecințe negative. Dacă nu puteți fără mirosul pe care îl oferă balsamvul de rufe, există mai multe opțiuni pentru a înlocui acest produs. Puteți cumpăra, de exemplu, șervețele sau un parfum conceput special pentru uscătoare. Un ajutor practic poate fi și bilele care înmoaie și fac hainele mătăsoase. În plus, reduc timpul de uscare cu până la 25%.
 4. Respectați întotdeauna capacitatea uscătorului. Dacă puneți mai multe rufe în ea, este posibil să nu se usuce suficient și să fie încă umede. Prin urmare, acordați atenție capacității atunci când alegeți un model, astfel încât acesta să corespundă volumului tamburului mașinii dvs. de spălat.
 5. Unele piese vestimentare necesită o atenție individuală. Trebuie întotdeauna să întoarceți hainele cu decorațiuni sau imprimeuri pe dos, să fixați toate fermoarele, nasturii și capsele să puneți lenjeria și hainele mici într-o pungă specială din pânză. Veți proteja atât uscătorul, cât și rufele.
 6. Mai complicat, dar încă nimic dificil, este cum să uscați blugii în uscător. Aceștea trebuie întotdeauna să fie pe dos cu fermoarul închis. Dacă e posibil, e mai bine să-i spălați și apoi să-i usucați doar cu alți blugi și nimic altceva. Unele uscătoare au chiar un program special pentru acest tip de pantaloni. O altă specialitate este uscarea prosoapelor într-un uscător. Pentru cele mai bune rezultate, nu umpleți uscătorul, astfel încât să aibă suficient spațiu pentru circulația aerului.

 
Simbolurile pentru uscare

Cu siguranță, uneori, va trebui să vă confrunți cu dilema ce să puneți în uscător și ce nu. Simbolul de uscare de pe eticheta fiecărei piese vă va ajuta în acest sens.

Simbolul de spălare „uscător” are forma unui cerc într-un pătrat. Dacă se găsește pe haine în această formă, înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji pentru a pune îmbrăcămintea în uscător. Dacă simbolul uscătorului de rufe este tăiat acest semn înseamnă „nu se poate usca în uscător”.

 1. O variantă a semnului de uscare de pe rufe este și cea cu un punct în mijloc. În acest caz, hainele pot fi puse în uscător, dar numai la o temperatură scăzută.
 2. Două puncte, rufele pot fi uscate la un program/ciclu obișnuit.
 3. Cerc negru, se recomandă doar uscarea cu aer rece.

Deși producătorii de îmbrăcăminte se protejează de obicei în acest fel, marca uscătorului de rufe poate să nu fie întotdeauna definitivă. Puteți găsi simbolul „nu uscați în uscător” pe aproape fiecare piesă de îmbrăcăminte. Uscătoarele de astăzi sunt realizate printr-o tehnologie specială încât sunt blânde chiar și cu cele mai fine și mai delicate materiale. Programele delicate de spălare vă asigură că nu trebuie să vă faceți griji pentru uscător. Practic, aproape orice haine pe care o le spălați în mașina de spălat, poat fi uscată și în uscător dacă are un program suficient de blând.

Ce nu poate fi uscat în uscătorul de rufe

Ce nu poate fi uscat în uscătorul de rufe, uneori poate fi dificil. După cum am menționat mai sus, nu vă puteți baza întotdeauna pe simbolul de pe etichetă. Citiți cu atenție instrucțiunile uscătorului, în care cu siguranță veți găsi o mulțime de informații necesare. Fiecare tip de uscător are proprietăți ușor diferite. Dar, în general, există materiale care necesită o atenție mai mare.

 1. Există riscul de distrugere la uscarea hainelor cu dantelă și mătase. Același lucru este valabil și pentru lână. Deci, dacă vă întrebați cum să uscați puloverele în uscător, cel mai sigur lucru de făcut este probabil să nu riscați.
 2. Pentru rufele cu fibre elastice, exista riscul deformarii acestora și pierderii elasticității.
 3. Nu este recomandat să puneți în uscător hainele cu părți elastice, cauciucate,  care pot fi deteriorate de temperatura ridicată, precum și sutienele cu umplutură.
 4.  Atenție la uscarea îmbrăcămintei pentru bebeluși, care des sunt realizate cu imagini și imprimeuri. Verificați eticheta de pe haine și întoarceți rufele pe dos. 
 5. În plus, nu este o idee bună să uscați draperiile, pentru care este mai convenabil să le atârnați direct la locul lor și să le lăsați să se usuce liber.

 

Cum să sortați rufele pentru uscător

Puteți sări complet peste acest pas. În general, ceea ce spălați în mașina de spălat, puteți usca în uscător. Dar este mult mai important să alegeți programul potrivit în funcție de ce materiale.

 

Uscătorul de rufe distruge îmbrăcămintea?

Această este o concluzie falsă. Opusul este adevărat, uscătorul va aduce beneficii rufelor. Îndepărtează scamele și face materialul mai mătăsos și mai delicat.

Cum să aveți grijă de uscătorul de rufe

Curățarea regulată este, de asemenea, foarte importantă. Uscătoarele au de obicei un filtru frontal și un filtru inferior. Filtrul frontal trebuie curățat după fiecare uscare. Este suficient să aspirați temeinic baza o dată pe lună cu un aspirator. Dacă nu aveți un uscător cu scurgere, trebuie să vă asigurați că goliți și curățați întotdeauna recipientul de condensare.

Newsletter

Lucrurile bune se întâmplă oamenilor care se abonează la buletinul nostru informativ.

Prin abonarea la newsletter ești de acord cu cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

info@d-sport.ro Răspundem într-o oră, lucru valabil pentru zilele lucrătoare
Parteneri:
Tato stránka je chráněna službou reCAPTCHA a platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky společnosti Google.
Sortare
Filtrare