0
Autentificare
Căutare
0 hrănește-mă

Coșul de cumpărături este gol

Adăugăm ceva?

Categoria de produse cea mai vizitată

8 motive pentru care antrenamentul de forță este important

08. 01. 2024
Vrei să-ți promovezi dezvoltarea musculară și rezistența, cauți o modalitate de a-ți întări corpul? Atunci încearcă antrenamentul de forță. Această formă de training, cunoscută și sub numele de antrenament de forță sau weightlifting, se concentrează tocmai pe creșterea forței musculare și a rezistenței. Istoria acestui tip de antrenament datează din Grecia antică și China, unde ridicarea obiectelor grele era o parte principală a pregătirii militare. Astăzi, antrenamentul de forță este popular nu numai în rândul sportivilor, ci și în rândul persoanelor care doresc să-și îmbunătățească starea fizică și sănătatea.

Ce este antrenamentul de forță?

Antrenamentul de forță se bazează pe utilizarea rezistenței la contracția musculară în așa fel încât să mărească forța, rezistența anaerobă și dimensiunea fibrelor musculare. Poți folosi gantere, kettlebell, greutate corporală sau benzi de rezistență. Programele de forţă sunt antrenamente cu greutăţi (bare, gantere etc.) Rezultatul acestui tip de antrenamente este un corp reliefat și tonifiat, reducerea proporţiei de grăsime subcutanată, dezvoltarea forței și rezistenței. 

Care sunt principalele avanateje?

Antrenamentul de forță nu este doar o performanță sportivă. Gama sa de beneficii pentru corpul tău este mult mai largă. Care sunt aceste beneficii?
 1. Creșterea forței musculare și a rezistenței - Antrenamentul de forță crește sistematic capacitatea mușchilor de a lucra împotriva rezistenței. Aceasta înseamnă întărirea și creșterea rezistenței musculare, care este cheia pentru activitățile de zi cu zi, precum și pentru performanța sportivă. Iar dacă rezultatul este o siluetă de fitness adecvată, atât bărbații, cât și femeile vor aprecia un aspect antrenat și sănătos.
 2. Îmbunătățirea masei corporale - Acest antrenament ajută la arderea grăsimilor și la creșterea masei musculare, rezultând o compoziție corporală îmbunătățită și o siluetă mai definită. Acest lucru îmbunătățește nu numai aspectul, ci și sănătatea.
 3. Sprijinul sistemului osos - Antrenamentul de forță este o modalitate eficientă de a combate pierderea masei osoasă, care este deosebit de importantă pe măsură ce îmbătrânim. Creste densitatea osoasa și reduce riscul de osteoporoză.
 4. Metabolism îmbunătățit - Masa musculară arde mai multe calorii decât țesutul adipos, așa că cu cât aveți mai mulți mușchi, cu atât rata metabolică bazală este mai mare. Acest lucru poate ajuta la pierderea în greutate și la menținerea unei greutăți corporale sănătoase.
 5. Îmbunătățirea sănătății mintale - Antrenamentul regulat de forță poate îmbunătăți semnificativ sănătatea mintală, poate reduce anxietatea, depresia și poate îmbunătăți starea de spirit. În plus, sentimentul de îmbunătățire fizică și atingerea obiectivelor pot crește încrederea în sine.
 6. Prevenirea rănilor - Întărirea mușchilor și articulațiilor poate reduce semnificativ riscul de accidentare, în special pentru persoanele care practică alte sporturi sau au locuri de muncă solicitante din punct de vedere fizic.
 7. Performanță îmbunătățită în alte sporturi - Antrenamentul de forță crește condiția fizică generală, ceea ce se reflectă în performanțe îmbunătățite într-o varietate de sporturi, de la alergare până la înot.
 8. Îmbunătățește echilibrul și flexibilitatea - Antrenamentul regulat poate îmbunătăți echilibrul și flexibilitatea, ceea ce este important nu numai pentru performanța sportivă, ci și pentru activitatea fizică zilnică și prevenirea căderilor.

Îmbrăcăminte funcțională și confortabilă în timpul antrenamentului

Atunci când alegeți îmbrăcăminte pentru antrenamentul de forță, este important să vă gândiți la confort, suport și funcționalitate. Deci ce haine sa aleg?
 • Îmbrăcăminte funcțională - Alegeți îmbrăcăminte care elimină transpirația și permite corpului să respire. Materialele precum poliesterul și spandexul sunt ideale.
 • Încălțăminte de calitate - Investește în pantofi pentru sport de calitate, care oferă suport și amortizare, mai ales dacă faci exerciții cu greutăți mari.
 • Confort și ușurință în mișcare - Îmbrăcămintea ar trebui să fie suficient de lejeră pentru a permite mișcarea, dar suficient de confortabilă pentru a nu restricționa mișcarea sau a se prinde de echipament, colanții și un tricou funcțional sunt ideale.
 • Stratificare pentru diferite condiții în aer liber - Dacă faci exerciții în aer liber, nu uita să te îmbraci în straturi pentru a menține caldura la începutul antrenamentului și rece pe măsură ce te vei încălzi.

Antrenamentul de forță este un exercițiu potrivit pentru femei

Chiar și corpul feminin are nevoie de întărire. Dacă scopul exercițiului este o figură de fitness, femeile pot modela corpul în mod intenționat. Desigur, antrenamentul de forță pentru femei arată diferit decât pentru bărbați, dar unele elemente sunt similare. Este, de asemenea, un exercițiu potrivit pentru femeile de peste 50 de ani care sunt atrase de o siluetă de fitness.

Cum să începi antrenamentul de forță

Fiecare început este dificil. Începeți prin a vă stabili obiectivele:
 • Decide ce vrei să obții prin antrenament.
 • Crează un plan pentru antrenamentul de forță.
 • Începe încet, cu greutăți mai ușoare și crește treptat sarcina.
 • Concentrează-te pe efectuarea corectă a exercițiilor pentru a evita rănirea.
 • Antrenează-te regulat, dar nu uita de zilele de odihnă pentru recuperarea musculară.
 • Alternați exercițiile pentru a evita monotonia și pentru a crește eficacitatea antrenamentului.
Antrenamentul de forță pentru începători, precum și antrenamentul de forță funcțional este un instrument valoros pentru îmbunătățirea condiției fizice, a sănătății și a stilului de viață. Cu atitudinea și îmbrăcămintea potrivită, poți profita pe deplin de beneficiile acestuia și poți experimenta fiecare sesiune de antrenament la maximum.

Echipează-te și pregătește-te pentru antrenament la D-sport

D-sport iti pune la dispoziție o gamă mare de încălțăminte și haine de calitate pentru antrenament. În oferta noastră vei găsi atât modele pentru bărbați cât și pentru femei.
 
Newsletter

Lucrurile bune se întâmplă oamenilor care se abonează la buletinul nostru informativ.

Prin abonarea la newsletter ești de acord cu cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

info@d-sport.ro Răspundem într-o oră, lucru valabil pentru zilele lucrătoare
Parteneri:
Tato stránka je chráněna službou reCAPTCHA a platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky společnosti Google.
Sortare
Filtrare